Dnes je thursday, 28. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



KAM O VÍKENDU – Kerndl v Letovicích, pouť ve Sloupu a kočárky

26.3.2015 15:54 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – O nadcházejícím víkendu proběhne řada zajímavých akcí. Už v pátek se sjedou věřící na Květný pátek do Sloupu, v Blansku budou v sobotu soutěžit rodiče s kočárky, v Klepačově se turisté vydají na pochod a v Boskovicích budou tvořit kreativci...

KAM O VÍKENDU – Kerndl v Letovicích, pouť ve Sloupu a kočárky
Laďa Kerndl. Foto archiv zpěváka

Ve Sloupu oslaví květný pátek

pátek 27. března – Sloup

V chrámu Panny Marie Bolestné ve Sloupu se v pátek odehraje hlavní pouť. Mše svaté budou probíhat v hodinové intervalu od 5 do 9 hodin. V 10.30 hodin pak přijde na řadu hlavní mše svatá. Ve 13 hodin začne křížová cesta, svátostné požehnání a uctění ostatků sv. Kříže. V 18 hodin bude pouť zakončena mší svatou.


Dům dětí a mládeže zve všechny kreativce

sobota 28. března – Dům dětí a mládeže Boskovice

V sobotu od 14 do 17 hodin se v Domě dětí a mládeže v Boskovicích uskuteční první umělecko výtvarná prodejní výstava. Návštěvníci si budou moci prohlédnout, nebo zakoupit výrobky několika výtvarníků z našeho regionu působících v různých oborech, jako je výroba šperků, keramiky či technika tiffany. Dále bude možnost zakoupení různého výtvarného materiálu, například korálků, pedigu, vlny na plstění. Nebude chybět ani výtvarná dílna pro děti i rodiče „Hrátky s korálky“ a další.


Letovický kulturní dům ožije Velikonoční dílnou

sobota 28. března – Kulturní dům Letovice

Sobotní odpoledne bude v letovickém kulturním domě patřit Velikonoční dílně Šárky Trubákové. Od 13 hodin se tam budou vyrábět různé velikonoční ozdoby. Zájemci budou mít také možnost si koupit dekorace, ozdoby a stuhy. Pokud budou mít lidé zájem tvořit, měli by si donést tavnou pistoli, lepidlo (nůžky, nůž, drátky) přírodní materiál všeho druhu (větvičky, mech …), různé velikonoční ozdoby, stuhy, korpusy nebo misky, florex...


V Blansku budou závodit kočárky

sobota 28. března – Náměstí Republiky Blansko

Blanenské náměstí Republiky bude v sobotu od 14.30 hodin dějištěm čtvrtého ročníku celorepublikové akce – závody v chůzi s kočárkem na sto metrů. Soutěžit můžou maminky, tatínkové, celé rodiny, ale i děti ve speciální kategorii (jízda na odrážedle, závod s dětským kočárkem). Připraven je bohatý doprovodný program (skákací hrad, malování na obličej).

Více informací zde.


Turisté se vydají za Klepačovskou bledulí

sobota 28. března – Restaurace Na Kopci v Klepačově

Klepačovská občanská hyperaktivita – KOHA pořádá v sobotu turistický pochod Klepačovská bledule. Startuje se ve vestibulu restaurace Na Kopci. Od 7.30 do 10 hodin se vydají turisté na trasy 17 a 25 kilometrů, od 10 do 12 hodin pak na trasy 7 a 10 kilometrů.


Laďa Kerndl zazpívá v Letovicích

neděle 29. března – Kulturní dům Letovice

V neděli v 17 hodin začne v letovickém kulturním domě koncert, na kterém vystoupí populární zpěvák Laďa Kerndl. Na koncertu, v rámci turné při příležitosti zpěvákových sedmdesátin, na posluchače čekají světové evergreeny. Lidé se mohou těšit na filmové melodie, swingovky a nebudou chybět ani jazzové skladby. Laďa Kerndl vydal na dvě desítky alb, dvě DVD a odzpíval nespočetně koncertů. Zahrál si také hlavní roli ve filmu Ostrov svaté Heleny.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509