Dnes je friday, 29. march

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Víkend potěší sportovce, vědce, milovníky dobrého jídla i turisty

22.1.2015 17:01 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – Také nadcházející víkend přinese řadu zajímavých akcí. V Boskovicích vyhlásí fotbalistu okresu, v Cetkovicích bude zabijačka a v Blansku se podívají na vědu trochu jiným způsobem...

Víkend potěší sportovce, vědce, milovníky dobrého jídla i turisty
Vyhlášení fotbalisty roku. Foto archiv

V Boskovicích vyhlásí nejlepšího fotbalistu okresu

pátek 23. ledna – boskovický zámecký skleník

Výkonný výbor OFS Blansko zve všechny příznivce fotbalu na slavnostní vyhlášení ankety Fotbalista roku 2014. Slavnostní večer se uskuteční v pátek 23. ledna od 18 hodin v prostorách boskovického Skleníku. Ceny budou předávat sponzoři akce a sportovní osobnosti, připraven je kulturní program a tombola. Vstup na tento slavnostní večer je volný.


Cetkovice pořádají obecní zabijačkové hody

sobota 24. ledna – areál cetkovického kulturního domu

Cetkovičtí zvou v sobotu na obecní zabijačkové hody, které se budou konat od 14 hodin v areálu tamního kulturního domu. K prodeji i konzumaci budou na místě připraveny různé zabijačkové speciality jako vařené maso, zabijačková polévka, tlačenka, jitrnice nebo jelita. Zajištěno bude také tekuté občerstvení...


Turisté zvou na vycházku do Velkých Opatovic

sobota 24. ledna – odjezd z boskovického autobusového nádraží

Boskovičtí turisté a sokolové pořádají v sobotu společnou vycházku s turistickým oddílem Minervy Boskovice. Cílem budou Velké Opatovice, kde si účastníci prohlédnou kartografické centrum. Poté se vydají na Opatovické hradisko, Kamennou svatbu a přes Kochov do Letovic, kde bude asi čtrnáctikilometrová trasa končit. Odjezd do Velkých Opatovic je autobusem z boskovického autobusového nádraží v 7.06 hodin.


V sobotu začíná v Boskovicích plesová sezóna

sobota 24. ledna – boskovický zámecký skleník

První ples nové sezóny se v Boskovicích uskuteční už tuto sobotu. Reprezentační ples města a KZMB začíná v boskovickém zámeckém skleníku ve 20 hodin. K tanci zahraje skupina Kvatro, o předtančení se postarají manželé Pernicovi. Během večera vystoupí také folklorní soubor Velen. Připravena je bohatá tombola.


V Blansku se podívají na vědu jiným způsobem

sobota 24. ledna – blanenské kino

Chcete se dozvědět, jak vznikají dopravní zácpy, co se dělá v CERNu, co jsou to chytré buňky nebo jak se hledají meteority? Přijďte se podívat na sérii populárních mini přednášek Science To Go! Akce začíná v blanenském kině v sobotu ve 14 hodin. Vstupné dobrovolné.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509