Dnes je wednesday, 24. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Víkend přinese výlov Olšovce, Halasův Kunštát nebo dalmatiny

23.10.2014 18:00 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – Ani o následujícím víkendu nemusíte sedět doma. V regionu je připravena řada zajímavých akcí. Jen namátkou – výlov Olšovce, výstava dalmatinů, improvizační zápas...  

Víkend přinese výlov Olšovce, Halasův Kunštát nebo dalmatiny
Výlov Olšovce. Foto archiv Zrcadla

Improzápas Lísky versus Instalatéři

pátek 24. října – boskovický klub Sklepy

Klub Sklepy v Boskovicích bude v pátek od 19.30 hod. hostit netradiční improvizační zápas. V derby v divadelní improvizaci proti sobě nastoupí domácí LÍSKY a INSTALATÉŘI z Blanska.

Více zde.


Výstava představí nedokončenou dálnici

pátek 24. října – blanenský zámek

Nedokončená dálnice Vratislav – Brno – Vídeň, takový název nese výstava, která bude v malé výstavní síni blanenského zámku zahájena v pátek v 17 hod. Výstava se uskuteční ve spolupráci s Muzeem Boskovicka a Tomášem Jandou. Úvodní slovo přednese ředitelka blanenského muzea Eva Nečasová. Součástí vernisáže bude také přednáška autora výstavy Tomáše Jandy. Expozice bude k vidění do března příštího roku.


V Jedovnicích vyloví rybník Olšovec

sobota 25. a neděle 26. října – rybník Olšovec v Jedovnicích

Oba víkendové dny budou v Jedovnicích patřit výlovu rybníku Olšovce. Kromě prodeje živých ryb se mohou příchozí těšit také na rybí speciality, dvoudenní jarmark s rozmanitým zbožím nebo bohatý doprovodný program. Pořadatelé nezapomněli ani na děti, pro které připravili například kolotoče nebo jízdu na ponících.

Více zde.


V Kunštátě zavzpomínají na básníka Halase

sobota 25. října – Kunštát

Město Kunštát a Kruh přátel umění zvou v sobotu na již tradiční vzpomínku na básníka Františka Halase – Halasův Kunštát. Akce začne v 16 hod. na kunštátském hřbitově u básníkova hrobu, a poté bude pokračovat od 17 hod. v kulturním domě. Na programu bude otevřené literární setkání s finalisty 42. ročníku Literární soutěže Františka Halase a básníkem Martinem Stöhrem. Od 19 hod. bude probíhat pásmo složené z veršů F. Halase věnovaných jiným autorům a z textů právě těchto básníků přednesou (jako v dávnějších ročnících Halasova Kunštátu) držitelé ocenění z amatérských soutěží v uměleckém přednesu.


V Blansku budou k vidění dalmatini

sobota 25. října – Dělnický dům Blansko

Sobota bude v blanenském Dělnickém domě od 9.45 hod. patřit Speciální výstavě Dalmatin klubu ČR. V 9 hod. bude probíhat přejímka psů, v 9.45 hod. bude následovat zahájení výstavy a od 10.15 hod. bude probíhat posuzování v kruhu. Po posouzení všech jedinců proběhne přehlídka vítězů a finálové soutěže.

Více informaci zde.


Turisté se vydají na kozárovskou rozhlednu

sobota 25. října – Boskovice

Boskovičtí turisté pořádají v sobotu říjnovou turistickou vycházku. Tentokrát se vydají směrem na Kozárov a tamní rozhlednu. Odjezd z boskovického autobusového nádraží je naplánovaný na 8.47 hod. Po příjezdu do Černovic se turisté vydají pěšky na zhruba čtrnáctikilometrovou trasu.

Více zde.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509