Dnes je saturday, 27. april

AKTUÁLNÍ ČÍSLO ZRCADLA

reklama

Krátké zprávy

BOSKOVICE: Aktuální opatření v nemocnici

31.8.2022 0:39

S ohledem na epidemiologickou situaci jsou návštěvy v Nemocnici Boskovice povoleny jen ve středu a neděli od 14.30 do 16.30 hodin, s tím, že návštěva je vybavena vlastním respirátorem. Návštěvy nejsou povoleny u covidových pacientů. (hrr)

BOSKOVICE: Boskovičtí turisté oslavili 120 let

31.8.2022 0:38

V neděli 21. srpna 2022 si dali v 15 hodin sraz před pamětní deskou Karla Absolona, zakladatele Klubu českých turistů v Boskovicích, současné členky a členové místního klubu. Úvodního slova se ujal Jaroslav Oldřich, předseda klubu, který vzpomněl ve své řeči na jeho vznik. Karel Absolon tehdy v pátek 21.srpna 1902 předběhl o den Járu Cimrmana a založil pobočku českých turistů v Boskovicích. Činnost přerušila 1. světová válka a také fakt, že předseda spolku se tehdy stal ředitelem Gymnázia a po něm se nikdo neujal funkce předsedy klubu. V roce 1922 obnovili turisté svoji činnost a s přestávkami, které si vynutily události minulého století, zde fungují do dnes. Po něm přivítal přítomné místostarosta Petr Malach a mj. popřál jim, ať se jim daří i do budoucna. Na závěr položila místopředsedkyně Zdena Boháčková kytičku pod pamětní desku Karla Absolona.

Poté vyrazili turisté ke Kontribuční sýpce, kde mají papírenskou a tiskařskou dílnu bratři Ouještí vyrábějící zde různé upomínkové předměty. Zde byli seznámeni s historií sýpky a mohli si prohlédnout vystavené výrobky. Po prohlídce zamířili do sokolovny, aby se zde občerstvili a probrali zážitky z uplynulé vycházky. Monika Šindelková

BLANSKO: Zloděje prozradily stopy bot

24.3.2022 5:53

Trasologie společně s vynikající osobní znalostí blanenských policistů sehrála klíčovou roli v případě sobotního vloupání do tamějšího tabáku. Podezřelý osmadvacetiletý muž se totiž krátce před půlnocí pokusil vykopnout skleněnou výplň zdejší prodejny. Posléze sice celá výloha povolila, ale naštěstí se uvnitř šikovně zapřela o lednici, kdy tak zloděj neměl sebemenší šanci proklouznout dovnitř a raději bleskově zmizel. Nešika ale na místě zanechal hromadu stop. Mezi nimi byly právě i otisky podešví bot neznámého pachatele. Když pak místní policisté nedaleko místa činu zahlédli jim známého recidivistu, pohotově se podívali i na jeho podrážky. To už jim bylo jasné, že se trefili do černého a výtečníka z místa převezli rovnou na služebnu. Tomu pak v případě uznání vinny za trestný čin krádež a poškození cizí věci hrozí několikaletý pobyt za mřížemi. (hrr)

všechny

POCHOD PO R43

reklama

Dnešní akce

Sledujte nás!



Víkend přinese: festival Rajbas, vánoční výstavu i premiéru ochotníků

20.11.2014 18:00 | Původní vydání | Radim Hruška

Blanensko a Boskovicko – Nadcházející dny volna budou plné zajímavých akcí. V Blansku se koná další ročník festivalu Rajbas, boskovičtí ochotníci mají premiéru, ve Velkých Opatovicích se bude tančit s Honzou Onderem a v Šebrově připravovat na Vánoce...  

Víkend přinese: festival Rajbas, vánoční výstavu i premiéru ochotníků
Ilustrační foto festivalrajbas.cz

Blansko bude hostit festival Rajbas 2014

pátek 21. až neděle 23. listopadu – Blansko

Festival filmů, setkání a dobrodružství RAJBAS 2014, začne v Blansku už v pátek. Do města přiláká milovníky nezávislého cestování, outdoorových aktivit a filmů o nich. Třídenní program odstartuje v kině výstavou fotografií Zdeňka Špíška nazvanou Cesty z cesty a od 16 hodin projekcí filmů ze soutěže Okem dobrodruha.

Více zde.

Kompletní program zde.


Ve Velkých Opatovicích budou tancovat s Honzou Onderem

pátek 21. listopadu – Sokolovna ve Velkých Opatovicích

Rodinné centrum Motýlek pořádá v pátek v sokolovně ve Velkých Opatovicích Tancování z Honzou Onderem. Na své si přijdou děti i dospělí. Pro první jmenované začne program Taneční hrátky pro děti v 17 hod., dospělým pak bude patřit Latina (nejen) pro ženy, která začne v 18.15 hod.


Blanenští policisté pořádají tradiční akci Kdo je vidět, vyhrává

pátek 21. listopadu – policejní ředitelství v Blansku

Blanenští policisté připravili na pátek od 16 hod. akci Kdo je vidět, vyhrává aneb Den otevřených dveří na Dopravním inspektorátu. Příchozí se mohou těšit na ukázky práce dopravní policie, její techniky a výzbroje, praktickou simulaci ovlivnění alkoholem nebo se dozví více o správné výbavě cyklisty a kola. Připraveny budou také soutěže pro děti nebo porovnáni viditelnosti chodce s reflexním prvkem a bez něj. Pro děti je připraven malý reflexní dárek.


Turisté ve Velkých Opatovicích zamknou cesty

sobota 22. listopadu – Velké Opatovice

Velkoopatovičtí turisté pořádají v sobotu již dvanáctý ročník tradiční akce Zamykání turistických cest v okolí Velkých Opatovic. Startuje se v sokolovně od 8 do 10 hod. a připraveny jsou dvě pěší trasy dlouhou dvanáct a dvacet kilometrů. Cílem je opět sokolovna, kde bude do 17 hod. připraven domácí bufet.


Kouzelné Vánoce v Šebrově 2014

sobota 22. a neděle 23. listopadu – zahradnictví v Šebrově

Zahradnictví u Kopřivů v Šebrově pořádá o víkendu devátý ročník tradiční Vánoční výstavy. Návštěvníci se mohou těšit na skvělou vánoční atmosféru, na spoustu inspirace a na krásnou vánoční výzdobu. Holandský florista Peter Manders a floristé zahradnictví opět předvedou své umění v úchvatné Květinové show, v sobotu i v neděli, vždy v 10 a v 15 hod. Novinkou v letošním vánočním zahradnictví bude slaměný betlém se spoustou domácích zvířat. Dětská dílna bude opět po celý víkend, děti si mohou vyrobit svícen, vytvořit si svoji originální baňku nebo si nazdobit perníčky.

Více zde.


Festival představí extrémní polární expedice

neděle 23. listopadu – boskovické kino Panorama

V neděli bude boskovické kino od 16 do 22 hod. patřit Snow Film Festu 2014. Podle pořadatelů jde o pásmo filmů o absolutním extrému polárních expedic, šokujících výkonech sportovců i o prožívání jejich životů, když opadne adrenalin a je třeba se vyrovnat se situacemi na pokraji života a smrti. Program začíná v 16 hod. bloky filmů, v 18.30 hod. bude následovat beseda s Jiřím Švihálkem, festival pak uzavře další pásmo filmů.

Více zde.


Boskovičtí ochotníci budou mít premiéru

neděle 23. listopadu – boskovická sokolovna

Ochotnické divadlo Boskovice uvede v neděli v boskovické sokolovně premiéru konverzační komedie M. Cooneyho - Nájemníci pana Swana. Premiéra začne v 18 hod.

Vytvořil Český server s.r.o.

© 2006 BBN s.r.o., ISSN 1802-3509